Arkitekturfilm, visning av filmen "The Substance" med fordrag av rektor Cecilie Andersson

Filmen blir vist på Cinemateket, Verftet - TIR 12. SEP KL. 18.00 og ONS 13. SEP KL. 18.00, merk foredrag og diskusjon bare tirsdag.

La substància.

Regi: Lluís Galter. Spania/Sveits, 2016. Utleie: Lastor Media. Kinesisk, spansk, katalansk, mandarin og engelsk tale, engelske undertekster. DCP, 1 t 26 min.

I 2010 reiste kinesiske utviklere til Cadaqués – en liten spansk kystfiskeby, elsket og gjort berømt av Salvador Dalí – for å undersøke planene om å bygge en kopi av Costa Brava-byen som en feriedestinasjon for 15.000 mennesker i Zhangzhou, 1000 mil borte, på den andre siden av kloden. Filmens hovedpersoner – en eksentrisk spansk lokalhistoriker og modellbåtbygger og en ung kinesisk forretningskvinne som venter på at hennes Xiamen Bay-leilighet skal fullføres – vandrer fra én Cadaqués til den andre i en blanding av drøm og virkelighet, fiksjon og dokumentar, opprinnelig og kopi, noe som speiler den surrealistiske situasjonen i det å teleportere en by. Filmen er pakket inn i annonser for kinesisk og spansk Cadaqués, blander elementer fra det verdslige og det mystiske – og til og med fra spaghetti-westerns. Resultatet er en doku-fiksjon som flater ut tid og rom og skaper en meditativ hybrid av de to byene. Deres forskjellige virkeligheter fusjonerer i en filmisk søken etter ”substansen” av et sted.

Etter filmvisning på tirsdag 12. september blir det foredrag og diskusjon rundt tema av Cecilie Andersson, Rektor på Bergen Arkitekthøgskole - BAS. Hun er uteksaminert fra BAS i 1999 og har en doktorgrad fra NTNU om migrasjon og urban transformasjon i Kina. Hun har arbeidet for Helen og Hard arkitektkontor i Stavanger og HLM arkitektur i Bergen.

Vi tilbyr rabattert pris (60kr) på filmene i denne serien til alle studenter og ansatte ved Bergen Arkitektskole! Bruk rabattkoden “BAS” når du kjøper på nettet og husk å vis ID-kort i døren.