Guðrún Jóna Arinbjarnardóttir, vinner av ”ECCS European Student Awards for Architectural Design 2015”

Tidligere BAS-student Guðrún Jóna Arinbjarnardóttir var tidligere denne måneden i Istanbul og mottok prisen for «ECCS European Student Awards for Architectural Design». ECCS deler hvert annet år ut «ECCS European Student Awards for Architectural Design». Prisen er ment å oppmuntre arkitektstudenter til å anvende stål som et sentralt element i design av konstruksjoner samt å trekke fram gode prosjekter. «ECCS European Student Award for Architectural Design 2015» tildeles Guðrún Jóna Arinbjarnardóttir for prosjektet «Through the Forest of Columns», Arinbjarnardóttirs masteroppgave ved Bergen Arkitekthøgskole (BAS).

 

Through the Forest of Columns

Prosjektet er en intervensjon under og rundt den eksisterende Puddefjordsbroen i Bergen sentrum. Broen forbinder den gamle industribydelen Møhlenpris på bysiden til Gyldenpris og Laksevåg på den andre siden. En ‘ryggrad’ i stål spenner mellom eksisterende armerte betongsøyler, som en parasittkonstruksjon. Festet til denne ‘ryggraden’ er tynne stålribber som støtter brodekket, rekkverk og gelender. «Through the Forest of Columns» er et forslag som kan inspirere til lignende intervensjoner på andre steder med samme type utfordringer.

 

Utdeling i Istanbul 

Prisen ble delt ut på International Symposium on Steel Bridges 2015, ved Wyndham Grand Hotel i Istanbul, sist tirsdag. -Jeg er utrolig glad og stolt for anerkjennelsen prosjektet og Bergen Arkitekthøgskole får på grunn av denne prisen. Derfor vil jeg først og fremst uttrykke en stor takk til alle mine veiledere, medstudenter og alle som hjalp meg igjennom arbeidet som står bak dette prosjektet. Jeg vil også takke Norsk Stålforbund for en kjempeflott reise til Istanbul der jeg tok imot denne prisen, sier Guðrún Jóna Arinbjarnardóttir i en uttalelse.

Prosjektet ble nominert til den europeiske prisen som vinner av Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris 2015, som vil bli overrakt sammen med prispremien på kr 20.000 på Norsk Ståldag den 19. november 2015 på Grand Hotel i Oslo.