Forelesning med Professor Helge Hjertholm 14. november kl. 1900 på Litteraturhuset

Helge Hjertholm (85) er tidligere Professor ved BAS, og har undervist her i mange år, bla i akustikk. Denne forelesningen har Hjertholm tidligere hatt for studenter og arkitekter på NTNU, og nå holder han en gratis og åpen forelesning med temaet "HVA ER HUS ? Og på hvilke måter nærmer vi oss en arkitektoppgave, Spørsmålene belyses ved egne arbeider." BAS studenter og lærere er invitert.

Når: Tirsdag 14. november

Sted : Litteraturhuset, rom Alver

Tid: 19.00-21.00

 

Denne arkitekturforelesningen er et samarbeid mellom BAS og BAF,

Den er laget for arkitektstudentene på BAS, men er åpen for alle, Velkommen !

 

Helge Hjertholm, født 12. mai 1932 ble utdannet ved NTH i 1957. I årene 1958-61 var han ansatt hos arkitekt Jørn Utzon. Etter oppholdet i Danmark flyttet han til Bergen og startet egen praksis. I tiden som utøvende arkitekt i Bergen har han blant annet arbeidet med arkitekt Sverre Fehn, for ikke å glemme hans engasjement med å lære videre til den yngre garde via hans professorstilling ved Bergen Arkitekthøgskole på 90-tallet. 

I alle sine arbeider, som blant annet Søreide kirke (1973) og Fyllingsdalen kirke (1976), forener Hjertholm konstruktiv klarhet med et skulpturelt formspråk. Han er ”oppfinneren” av den vifteformede kirken. Han lanserte den først i en konkurranse om en økumenisk kirke i Danmark i 1961. Hjertholm vant konkurransen med et skulpturelt forslag - to hender formet som et blad som strekker seg opp mot himmelen. 

Helge Hjertholm har et interessant og vakkert formspråk som tydelig blir beskrevet i sitatet hans - ”Min største inspirasjonskilde finner jeg i naturen: Planter, vekster og trær, og kroppens oppbygging hos mennesker og dyr.” 

Hjertholm har arbeidet med et vidt spekter av bygg og områdeplaner, med bland annet Hydro gjesthus på Sture, Bergen Politikammer, flere barnehager, og mange hytter og eneboliger.

For mer informasjon om Hjertholm og hans arbeider, sjå heimesida hans:http://helgehjertholm.no/

http://www.arkitektur.no/helge-hjertholm-hva-er-hus