En måned under åpen himmel i Solund

BAS har siden oppstarten i 1986 hvert år sendt 1.klasse på en måneds felttur for å erfare det vestnorske kystlandskapet på strandflaten, oppleve kystkulturen og for å få en innføring i den vestnorske byggeskikken med grindbygg og stavkonstruksjoner. De siste 6 årene har BAS hatt Solund som feltområde. Nå inviterer 1. klasse til åpen visning lørdag 12. september i Solund. Les mer og se bilder fra oppholdet.

Studentene skal finne seg sin boplass i naturen og leve tilnærmet likt slik de første menneskene gjorde det da de ankom dette landskapet for mange tusen år siden.

Klassen har vært inndelt i fire grupper og gjennomført en oppgave pr. uke på ulike øyer i Solund. De har registrert kvalitetene på sin boplass på bakgrunn av lokale naturgitte forutsetninger som vind og regn, sol og le.  De har målt opp ulike grindbygg slik at disse dokumenteres for ettertiden. De har foretatt vølingen av naustet i Daløysund, som i år har fått ny skut.

De har registrert sin egen kropps utstrekning og begrensing i forhold til de fire grunnleggende gjøremålene, sove, lage mat, spise og vaske seg.

Nå inviterer de til visning av sine arbeider, lørdag 12.september kl. 14-17 i Skytterlaget sine lokaler, (Solund Skule, Hardbakke) 

Foto: Espen Rahlff og Jerome Picard 


Første kvelden på Solund Brygge 


Grindabygget sjekkes ut 


Båten klar for avgang - dag 2 


Rett før ut til øyene - dag 2


Lykkelige lærere og Lina på sjøen Alden-  Den norske hesten, Askvoll 


Forlatt handelssted, nothengje, Indrøy 


Oppmålingsobjekt, Little Færøy 


Christian Mong underviser 


Intens jobbing i Nothengje, Indrøy 


Delgjennomgang Registrering boplass


Espen underviser, Nothengje, Indrøy 


Elida og Jerome forbereder lammelår 


Lærere lager mat til alle 


kokegrop for lammelår villsau 


Studentene venter på mat 


Det spises 


Lammelår, Coleslaw, Tomatsalat 


Festen og måltidet fortsetter