CATHEDRALS OF CULTURE - En unik filmopplevelse for alle som er interessert i arkitektur, kultur, musikk, opera, ballett og mennesker.

CATHEDRALS OF CULTURE er en 3D-film hvor fire prisbelønnede regissører har laget hvert sitt portrett av en enestående bygning og lar disse bygningene snakke. Hva forteller de om oss og vår kultur? Spesialvisning av filmen i Bergen torsdag 5.juni kl. 1815 i Magnus Barfot kino. Møt regissør Margreth Olin og arkitekt Gudrun Molden i samtale med Hilde Sandvik, kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende. Les mer.

Norske Margreth Olin tar deg med inn i den hvite kulturkatedralen i Bjørvika - Operaen i Oslo. 

Tyske Wim Wenders presenterer den fantastiske Filharmonien i Berlin, hvor vi møter alle fra vaktmesteren til publikum og dirigent Simon Rattle. 

Amerikanske Robert Redford har laget en romantisk hyllest til Salk Institute i California - et sted som ønsker å inspirere forskere til å forandre verden. 

Danske Michael Madsen har fått lov å filme inne i Halden fengsel som har blitt kalt «verdens mest humane fengsel» med fokus på rehabilitering av innsatte. Her får man se livet på innsiden av fengselsmurene. 

Mer informasjon om filmen og arrangementene på Facebook: https://www.facebook.com/cathedralsofculture.no

Spesialvisninger av filmen:

I Bergen: 
Torsdag 5. juni kl. 18.15 - Magnus Barfot kino. Møt regissør Margreth Olin og arkitekt Gudrun Molden i samtale med Hilde Sandvik, kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende.  Billetter kan bestilles her. 

I Oslo:  
Tirsdag 3. juni kl. 18.30 - Kino Victoria. Møt regissør Margreth Olin i samtale med Operaens Tom Remlov og Ingrid Lorentzen. Samtalen ledes av Erling Dokk Holm, forsker på byutvikling og arkitektur.

Onsdag 11. juni kl. 18.00 - Ringen kino. Møt regissør Margreth Olin i samtale med fagsjef for arkitektur ved Norsk Design- og Arkitektursenter, Hege Maria Eriksson. 

 

Hjelp oss å spre ordet om filmen! Tips andre kultur- og arkitekturinteresserte du kjenner!